School Times

Times of the School Day

Staggered start to the day

We are encouraging the Senior School to arrive between 8.00 and 8.20 and the Prep School to arrive between 8.20 and 8.40.

8.40 Form Period 5 minutes
8.45 Assembly Tuesday
Assembly Wednesday
Prep School
Senior School
8.55 Period 1 50 minutes
9.45 Period 2 50 minutes
10.35 Break 25 minutes
11.00 Period 3 50 minutes
11.50 Period 4 50 minutes
12.40 Lunch 40 minutes
13.20 Registration 5 minutes
13.25 Period 5 50 minutes
14.15 Period 6 50 minutes
15.05    

Staggered end times

14.50 – 15.00 Reception – Year 4
15.00 – 15.10 Year 5 and 6
15.10 – 15.20 Years 7 – 9

Assemblies

Prep School Assembly Tuesday
Senior School Assembly Wednesday
Whole School House Assembly Thursday

Use of the playground

  AM PM
R12 10.55 – 11.05 12.35  – 12.50
Year 3 and 4 10.55 – 11.05 12.35  – 12.50
Year 5 and 6 10.55 – 11.05 12.35  – 12.50
Year 7 and 8  10.35 – 10.45 12.50  – 1.05
Year 9 10.35 – 10.45 12.50  – 1.05

Use of the playground Year 10 and 11

  AM PM Monday Tuesday Wednesday PM Thursday and Friday
Year 10 10.45 – 10.55 1.05 – 1.20 1.20 – 1.40 PSHEC 1.05 – 1.20
Year 11 10.45 – 10.55 1.05 – 1.20 PSHEC 1.20 – 1.40 1.05 – 1.20
  • All students get 10 minutes in the playground at first break
  • All students get 15 minutes in the playground at lunch time
  • Year 10, 20 minutes on Tuesdays, Year 11, 20 minutes on Wednesday
  • When doing PSHEC Year 10 and 11 do not get playground time.

After school activities

  3.30–4.30
Autumn / Spring Terms
3.30 – 4.30
Summer Term
3.30 – 4.30
All year
Monday Snr Netball Club
(Years 9,10,11)
Summer Sports
(Years 9, 10, 11)
Art Club
Tuesday Prep Netball Club
(Years 3 – 6)
Summer Sports
(Years 3 – 6)
 
Wednesday     Vocal Group
Thursday Jnr Netball Club
(Years 7 – 8)
Summer Sports
(Years 7 – 8)
 
  • Netball Clubs also cover in-house umpire training for students.
  • GCSE Revision classes all subject are arranged with subject teachers.

OUR AFTER-SCHOOL CLUB RUNS ON EVERY EVENING FOR YEARS 3-11 FROM 3.30P.M. – 5.00 P.M.